Adaptacijom do showrooma Zdravo Organic

Tim Inženjering Sistem adaptirao je stari poslovni objekat u novo sedište kompanije “Global Seed” čije prizemlje krasi reprezentativni showroom zdrave hrane.

Projektantski tim na čelu sa arhitektom Aleksandrom Kovjanićem, napravio je odgovarajuću funkcionalnu preraspodelu: kancelarijski prostor za 15 zaposlenih na spratovima i showroom Zdrave Hrane kompanije Zdravo Organic u prizemlju objekta.

Postojeća gradnja u ovom delu grada je uglavnom bazirana na porodičnim stambenim objektima, sa dominantnom zanatskom i trgovačkom delatnošću. Arhitekte, stoga, nisu želele da utapaju estetiku eksterijera u okolne fasade, te se ova rekonstrukcija, sa uličnog nivoa može veoma jasno uočiti, što zbog veće visine, što zbog savremenog tretmana fasada.

Novoprojektovana fasada je u potpunosti materijalizovana od kompozitnih aluminijumskih panela koji se oslanjaju na postojeći konstruktivni sistem objekta. Projektantski tim se opredelio za sistem skrivanja dela postojece fasade uz pomoć horizontalno postavljenih senila u čeličnim okvirima, blago zarotiranim u vertikalnoj ravni. Upotrebom brisoleja sprečen je direktan uticaj sunčevih zraka u južno orijentisane prostore te njihovo preterano zagrevanje, a omogućen odgovarajući stepen „prelomljenog“ ambijentalnog svetla.

Za unutrašnju rasvetu pobrinula se firma Altego sa svetlećim telima iz programa italijanske kuće Luxotti. U pitanju je downlight rasveta, plafonska viseća rasveta uz svako kancelarijsko radno mesto, kao i dekorativni elementi u vidu Led stepenišnih svetiljki. Odabran je i nameštaj italijanskih firmi Frezza i Sitland, čiji je Nitea ekskluzivni distributer.

By | 2011-01-29T22:52:48+01:00 January 29th, 2011|Novosti|0 Comments